Суллах боломжтой жорлон гэж юу вэ

Суллах боломжтой жорлон гэж юу вэ
         Эко жорлон нь Бүхээг, Суурь, Нүх гэсэн 3 хэсэгтэй. Эко жорлонгийн гол зарчим нь өтгөн шингэнийг тусгаарлах суултуур юм. Энэ нь жирийн жорлонгийн суултуур дээр тавигдах нэмэлт хийц бөгөөд хүн суултуурт суун бие засах үед шингэн нь тусгаарлагчийн урд хэсгээр дамжин жорлонгийн доод талын нүхэнд шингэж, өтгөн нь суултуурын арын хэсгийн нүхээр доош унан, өтгөн хураах саванд орно. Энэхүү өтгөн хураах сав нь бүхээгний доод талын суурин дотор байрлана. 

















Эко жорлонд агааржуулагч хоолой, суултуур, шээлтүүр, гар угаагуур гэх мэт нэмэлт тоноглол суурилуулснаар жорлон үнэргүй, тохилог болох боломжтой. 
















































Суллах үйлчилгээний зарчим юу вэ?
ЭкоЖорлонгийн суллах үйлчилгээ нь савыг солих зарчимтай бөгөөд суллах үедээ жорлонгийн дүүрсэн савыг авч оронд нь хоосон сав сольж тавина. Үртэстэй холилдож, тодорхой хэмжээгээр хатсан өтгөн нь эзэлхүүн ихтэй боловч нягт багатай хөнгөн байдаг.



Таван ам бүлтэй айл 3 сар тутамд нэг удаа жорлонгоо суллуулах шаардлагатай. Харин суллаж авсан ялгадсыг нэгдсэн бордооны үйлдвэрт авчирч дараагийн шатны боловсруулалт эхэлнэ. 

Бордоожуулах гэж юу вэ? 
Байгаль орчныг бохирдуулж байгаа ялгадсыг өртөгжүүлэн байгаль орчныг ногооруулах бордоо болгох үе шат нь нилээд чухал үе шат юм. Энэ шатанд жижиг оврын бордооны үйлдвэрт ялгадсыг үртэс, сүрэл гэх мэт органик хаягдалтай 1:1:1 харьцаагаар хольж, доод тал нь 2м3 хэмжээтэй овоолго үүсгэнэ.  


“WaSH Action” ТББ Төслийн менежер Б.Шижиртуяа
Эх сурвалж: Барилга.МН сэтгүүл

Сэтгэгдэл (9)

АНХААРУУЛГА:Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд barilga.mn хариуцлага хүлээхгүй болно.
Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.

    зочин 2016-11-07 11:49 202.21.106.165

    Хэрэгтэй санаа байна.Танайх хэзээ хийж эхлэх вэ
    зочин 2016-11-07 11:49 202.21.106.165

    Хэрэгтэй санаа байна.Танайх хэзээ хийж эхлэх вэ
    С.Баярмаа 2016-11-07 16:20 112.72.15.202

    Манайх хийдэггүйэ. Бид зөвхөн мэдээ, материал, зөвлөгөө бэлтгэдэг.
    зоч 2016-11-08 20:50 150.129.141.72

    мэдээ бэлтгэхдээ эх сурвалжаа-танайх биш- бичих нь энгийн соёл шүү сэтгүүлч гуай
    mongol zaluu 2016-11-11 11:58 122.201.28.8

    agaar hursnii bohirdliig bagasgaya gevel ene met sanaanuudiig yaaraltai ajil bolgomoor bgaan, harin utgun , shingeniig salgaj tys tysd ni oruulah yamar bolomj bgaag ilvv delgerengvi medeelmeer bna. bayarlalaa
    зочин 2016-11-19 14:40 202.21.106.150

    Хүлээгдэж байгаа асуудлаар ажил хийж байгаад талархаж байна.Харин баасаар бордоо хийж хүнсний ногоогоо бордоод дахиад өвчтэй хүмүүсийн баасыг идэх нь бүр аюултай бус уу
    зочин 2017-02-21 15:38 202.55.180.103

    Энийг хийдэг газар байдаг уу
    Зочиш 2017-04-21 12:50 202.131.226.86

    Хэхэ бид хэд хужаа нарын янз бүрийн баасаар бордсон жимсийг өдөр шөнөгүй л идэж байна даг. Зусландаа био эсвэл энэ эко хоёрын аль нэгийг хийлгэмээр байдаг. мэдээлэл бна уу хүмүүсээ
    зочин 1 сарын өмнө 198.103.104.11

    хийдэг хүн, газар байвал нэр, утсыг нь өгнө үү. яаралтай хийлгэнэ.